bak weetjes

- Last van fruitvliegjes? Zet een glas port neer.

- Is het ei rauw of gekookt? Draai het ei rond. Het ei die het langst draait is gekookt 

- Te heet gegeten? Eet een stukje brood. Drink geen water, dan wordt het erger.

- Koken zonder deksel?  Niet doen, het verdriedubbelt het energie gebruik

- Wist je dat een gevallen ei gemakkelijker kunt opruimen als je er keukenzout op strooit en laat drogen? Het zout slurpt volledig in het ei, hierdoor wordt de substantie dikker en kun je het ei wegvegen.
- De cronut is een nieuwe hype. Het is een mix van een donut en een croissant. In Amerika is de cronut al ontzettend gewild. In Soho staan rijen van meer dan 100 meter voor de bakker die de cronuts verkoopt. Ook in Nederland is de eerste cronut inmiddels gebakken. Ik ben inmiddels ontzetten benieuwd naar deze lekkernij. Als ik hem ergens tegenkom moet ik hem zeker proeven.
- Je kan de citroenschil het beste raspen met een zesteur of een hele fijne rasp? Als je citroenschil gebruikt in een recept wordt vrijwel altijd de heel fijn geraspte schil bedoeld. Denk er ook om dat je alleen het gele van de schil gebruikt. De witte schil die hieronder zit is heel erg bitter.

- Je kan een lente ui het beste op een koude, droge en donkere plaats buiten de koelkast bewaren. 
- Het maken van ijsblokjes gaat sneller en beter gaat met lauwwarm water van zo’n 38 ºC.
- Je kunt controleren of een vis vers is. Kijk onder de kieuwen. Rood is goed, hoe donkerder/bruiner het hier is hoe minder vers je vis is.
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb