Recepten

CHOCOLADETAART

 

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Zeef het bakmeel, de cacao en het zout in een kom. Hak de pure chocolade grof.
Doe de suiker, boter, de helft van de pure chocolade, de gecondenseerde melk en kokend water in een pan. Verwarm al roerend op laag vuur tot een gladde massa. Voeg toe aan het bakmeel in de kom en roer tot een stevig geheel. Klop de eieren los, voeg ze toe en roer door. Schenk het mengsel in de springvorm en bak ca. 55 min. in het midden van de oven.
Hak ondertussen de melkchocolade fijn en doe het met de rest van de pure chocolade in een kom. Controleer de gaarheid door een satéprikker in het midden van de taart te steken. Is hij droog dan is de taart gaar. Verhit de slagroom tot tegen de kook aan, schenk in de kom en meng al roerend tot de chocolade gesmolten is. Klop de chocolade met de mixer tot een glanzende massa en laat 30 min. op kamertemperatuur opstijven.
Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en laat in ca. 1.5 uur volledig afkoelen. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de bovenkant en beide helften met het chocolademengsel. Leg de helften weer op elkaar.


Bewaartip:
Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor het aansnijden in 30 min. op kamertemperatuur komen.

 

CHOCOLADEKOEKJES

 

Zeef de bloem boven een kom en meng de kristal- en vanillesuiker erdoor. Snijd de koude roomboter in blokjes en leg ze in de kom. Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de roomboterstukjes heel klein zijn. Splits het ei (eiwit wordt niet gebruikt). Voeg de eidooier toe aan het mengsel en kneed de massa met koele handen snel tot een samenhangend deeg. Vorm een deegbal, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Breek de chocolade in stukjes.

Kneed de chocolade door het deeg. Bekleed de bakplaat met bakpapier en vorm deegballetjes zo groot als een walnoot en leg op 5 cm afstand van elkaar op de bakplaat. Druk iets plat en bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Til het bakpapier van de bakplaat en laat de koekjes minstens 30 min. afkoelen.


Smelt de boter en roer in een kom een egale crème van de boter, poedersuiker en cacaopoeder. Besmeer de helft van de koekjes met een laagje chocoladecrème en plak er een tweede koekje tegenaan.


Bewaartip:
Je kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel. Maak op de dag zelf de chocoladecrème

 

 

KARAMEL CUPCAKES MET CHOCOLADECREME

 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Klop met een handmixer de kokosolie door de suiker. Voeg een voor een de eieren en 4 el maple syrup toe. Pel en prak de bananen en voeg toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout erboven en schep met een spatel om tot een glad beslag.


Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de cupcakes ca. 20 min. in het midden van de oven. Steek een satéprikker in een cupcake, komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de cakejes gaar. Laat ze 30 min. afkoelen.


Breek of hak ondertussen de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng in een pan een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade erin. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat rustig smelten (au bain-marie).


Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een hoge beker. Pureer met een staafmixer de avocado samen met de rest van de maple syrup en spatel door de gesmolten chocolade tot een glad mengsel.


Schep de chocoladecrème in een spuitzak met een spuitmondje en laat ca. 25 min. opstijven in de koelkast.  Spuit kleine torentjes van de chocoladecrème op de karamel cupcakes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb